"Jag får fria händer att göra det jag är bra på och det som ger energi."

Hon gör data förståeligt för användarna, gillar att leverera och får mycket energi av mänskliga sammanhang. Möt Sara Nordin, projektledare och HR-ansvarig på Octopi Bay.

Det ligger mycket bakom att en buss ska kunna ta sig från punkt A till punkt B via punkt C och all data bakom den färden sitter Sara och hennes medarbetare med. På dagarna leder Sara ett projekt inom datakvalitet hos en uppdragsgivare inom kollektivtrafiken.

– Man kan säga att jag jobbar med att göra data förståeligt för användarna.

Användarna i detta fall är olika aktörer, både interna och externa, som är inblandade i att planera trafiken. En problematik som tidigare funnits är att trafikföretagen inte kunnat få en helhetsbild av den planerade trafiken. Man har fått förlita sig på stickprov samt använt många olika system och till viss del olika terminologi, något som har skapat ”utmaningar”.

– Projektet jag leder handlar om att bygga ett verktyg för att förenkla och kvalitetssäkra trafikplaneringen. I förlängningen kommer det oss som reser kollektivt till gagn i form av mer pålitlig information om resor och eventuella förändringar. Högaktuellt nu när exempelvis hela Göteborg är en enda stor byggarbetsplats och invanda resrutter kan se helt annorlunda ut.

På Octopi Bay har Sara arbetat i snart tre år och här sitter hon med i den operativa ledningsgruppen och har ett HR-ansvar.

– Jag jobbar med ett toppengäng i mitt uppdrag och har ett toppengäng på Octopi Bay så jag är väldigt lyckligt lottad!

Vad är det bästa med att vara konsult på Octopi Bay?

För det första så har jag aldrig varit på ett bolag där jag fått så mycket möjligheter att göra det jag tycker om att göra. Att få lov att ordna exempelvis team building-aktiviteter och samtidigt utvecklas i en HR-roll är en optimal kombo för mig. Jag får fria händer att göra det jag är bra på och det som ger mig energi. Det gör att jag utvecklas otroligt mycket!

Det andra är att det är ett gäng kollegor som jag kan längta till och som verkligen ger oerhört mycket tillbaka!