"Vi ville hitta ett bolag där vi själva ville vara anställda och vi hittade inte det så då skapade vi det istället."

Han är effektiv, är mån om att alla ska må bra och får han ”feeling” så löser han allt. Möt Per Lundgren, Business Application Manager och projektledare.

På uppdraget hos en kund inom fordonsindustrin ansvar Per för applikationer för eftermarknad, de applikationer som används i verkstan och de system som informationen författas i. Han driver även ett projekt för att införa stöd för att eftermarknadsorganisationen ska kunna möte de lagkrav som finns. Det händer mycket inom verksamheten och tempot är högt, vilket Per gillar.

– Jag arbetar med en trevlig skara människor och trivs väldigt bra. Att det händer mycket och är väldigt snabba puckar passar mig. Jag jobbar bäst när det är tempo.

Internt på Octopi Bay sitter han med i den operativa ledningsgruppen där de jobbar med frågor som inte har så lång tidshorisont och planerar allt som sker i företaget som inte är strategiskt kopplat. Han har även ett visst ekonomiansvar.

För fyra och ett halvt år sedan var han med och startade Octopi Bay. Själva grundandet kom efter en känsla av att vilja göra någonting annat. Han diskuterade med Daniel Lardell och de insåg att de ville hitta ett bolag där de själva ville arbeta och som gick i linje med deras värderingar och som skulle vara en god och trevlig arbetsgivare.

– Vi ville hitta ett bolag där vi själva ville vara anställda och vi hittade inte det så då fick vi skapa det själva.

Tillsammans med Carl Skymne tog de tre sina tankar och sin idé vidare och grundade tillsammans det som idag är ett konsultbolag med 12 anställda.

Vad är det bästa med att vara konsult på Octopi Bay?

– Det är att vi har ett väldigt trevligt och härligt gäng. Vi tycker om att umgås med varandra. Alla är professionella och duktiga och ställer alltid upp för varandra, oavsett vad det gäller.