"Vi letade efter ett bolag där vi själva ville var anställda. Vi hittade inte det så då skapade vi det själva."

Han är effektiv, är mån om att alla ska må bra och i rätt ”mode” löser han allt. Möt Per Lundgren, Business Application Manager och projektledare.

I sitt uppdrag ansvarar Per för applikationerna för eftermarknad hos en kund inom fordonsindustrin. Applikationerna används dels i verkstäderna och dels internt hos kunden för att författa informationen som verkstäderna använder sig av. Han driver även ett projekt för att införa stöd för att eftermarknadsorganisationen ska uppfylla de lagkrav som finns. Det händer mycket inom verksamheten och tempot är högt, vilket Per gillar. 

– Jag arbetar med en trevlig skara människor och trivs väldigt bra. Att det händer mycket och är väldigt snabba puckar passar mig. Jag jobbar bäst när det är tempo.

För fyra och ett halvt år sedan var han med och startade Octopi Bay. Själva grundandet kom efter en känsla av att vilja göra någonting annat. Han diskuterade med Daniel Lardell och de insåg att de letade efter ett bolag där de själva ville arbeta och som gick i linje med deras värderingar samt var en god och trevlig arbetsgivare.

– Vi letade efter ett bolag där vi själva ville var anställda. Vi hittade inte det så då skapade vi det själva.

Tillsammans med Carl Skymne tog de tre sina tankar och sin idé vidare och grundade tillsammans det som idag är ett konsultbolag med 12 anställda.

Internt på Octopi Bay sitter han med i den operativa ledningsgruppen och arbetar med frågor med kortare tidshorisont och planerar den löpande verksamheten. Han arbetar även med ekonomi inom företaget.

Vad är det bästa med att vara konsult på Octopi Bay?

– Det är ju att vi har ett väldigt trevligt och härligt gäng. Vi tycker om att umgås med varandra. Alla är professionella och duktiga och ställer alltid upp för varandra, oavsett vad det gäller.