"Vi startade Octopi Bay för att vi var övertygade om att den här typen av verksamhet kunde drivas på ett trevligare och roligare sätt."

Han gillar att skapa och bygga, är analytisk lagd och låter inte hinder stoppa honom. Möt Daniel Lardell, VD för Octopi Bay och projektledare.

På ett av Sveriges största industriföretag projektleder Daniel ett migreringsprojekt som ska hjälpa kunden att ta steget till en modern Business Intelligence-miljö. En gammal plattform avvecklas, en ny rullas ut och data migreras däremellan.

– Vi hjälper tusentals användare som arbetar med bland annat produktion, försäljning och logistik att kunna göra ett bättre jobb genom att visualisera den information de har på ett förståeligt och hanterbart sätt.

Att det är så globalt och internationellt som det bara kan vara är något som Daniel uppskattar mycket.

– Samarbetet med kollegor världen över och en hög grad av flexbilitet är det bästa. Jag arbetar med människor i nästan alla världsdelar vilket är väldigt roligt och berikande.

På Octopi Bay har han varit med så länge det går för han var med och tog första spadtaget hösten 2016. De tre grundarna hade en samsyn på att en konsultverksamhet kunde drivas på ett bättre sätt än vad de tidigare hade varit med om.

– Vi startade företaget för att vi var övertygade om att vi själva som individer och fler därtill sökte bolag där den här formen av verksamhet kunde drivas på ett trevligare, roligare och mer fokuserat sätt. Vi ville göra det på ett småskaligt och schysstare vis där konsulterna inte bara ses som pusselbitar i ett pussel, eller en del i en konsultfabrik, utan som en del av bolaget.

I rollen som VD är Daniel ytterst ansvarig för företagets verksamhet och vid sidan av det arbetar han mycket med rekrytering, beläggning och försäljning.

– Jag har kontakt med våra kunder och matchar våra konsulter mot behov som finns på marknaden och söker efter uppdrag och arbetar med rekrytering.

Det läggs även en hel del tid på operativa frågor, allt från administration och marknadsföring till att bidra till att det är trivsel i personalgruppen och att Octopi Bay fortsätter att erbjuda det som var visionen från första början: En roligare och trevligare arbetsplats.

Vad är det bästa med att arbeta på Octopi Bay?

Det är tveklöst gemenskapen och glädjen som finns i vår grupp. Det finns många fantastiska kollegor som gör det väldigt roligt att gå till jobbet.