"Jag ser mig själv som en väldigt positiv person, och jag gillar att använda den egenskapen till att ingjuta positiv energi i projekten jag är delaktig i."

Hon är en glad och positiv person som gillar att ta tag i nya utmaningar. Har gärna många saker igång samtidigt och gillar när det är en varierad arbetsdag. Möt Helen Hammarstrand, Business Analyst (BA).

Hur skulle du beskriva Helen för någon som inte träffat dig tidigare?

­Jag ser mig själv som en väldigt positiv person. Försöker alltid vända saker till det positiva, hitta saker att lyfta fram i vardagen som kan ge energi. Det är nog min största talang, ingjuta positiv energi i mig själv och de runt omkring mig.

 Hur ser en vanlig dag i ditt uppdrag ut?

Jag arbetar idag som Business Analyst på ett stort läkemedelsbolag i Göteborg. Min roll tillhör ett större CMS-projekt tillsammans med ett stort team från flera länder. Dagarna består till stor del av att analysera behov, förstå hur man arbetar inom organisationen och få ner det till krav som är lätta att förstå.

Det är ett inspirerande uppdrag och det känns bra att vara med och arbeta för en god sak. Projektet påverkar många människors vardag, med målet att dom ska få det bättre. Så man kan säga att det både är inspirerande rent arbetsmässigt, men också sett till att resultatet av projektet spelar en stor roll för användarna och deras liv.

Vad fick dig att välja Octopi Bay?

 – Jag upplevde att det var ett mindre, mer personligt konsultbolag med fin gemenskap. Frihet under ansvar och ett fokus på mig som person och inte en siffra i ett system. Att det under intervjuprocessen koncentrerades på mig som individ, istället för på mitt CV, förstärkte bilden av bolagets värderingar.

Vad skulle du säga det bästa är med att vara på Octopi Bay?

– Att jag har härliga kollegor, stor valfrihet och inte känslan av att vara instängd som det kan upplevas på större bolag. Sen är det ett trevligt plus med härliga konferensresor och allmänt trevligt häng på vårt fina kontor.