"Det roligaste med mitt uppdrag är att jag får vara med och förändra vardagen för 140 000 göteborgare."

Han gillar förändring, har ett väldigt bra ”kom-ihåg” och bidrar till att ro projekt i hamn. Möt Marcus Runmalm, IT-projektledare på Octopi Bay. 

I sitt uppdrag på ett bostadsföretag projektleder Marcus en IT-satsning och gör förstudier, möter leverantörer och upphandlar nya systemstöd med målet att göra förbättringar för hyresgäster och personal.

– Jag gillar att vara engagerad i det jag gör och bidra till förändring och det manifesteras genom digitalisering och projektledning, för att vara med och förändra saker till det bättre för människor.

Just nu är Marcus med i upphandlingen för en ny app som ska göra det lättare för hyresgäster i vardagen. I appen ska Elsa 73 år, som Marcus säger, enkelt kunna boka en tid i tvättstugan exempelvis. Den ger också hyresgäster möjligheten att se information om sitt område, läsa om tips och tricks för sin lägenhet, göra felanmälan och på ett enkelt sätt ha kontakt med sin hyresvärd.

– Det roligast med mitt uppdrag är att jag får vara med och förändra vardagen till det bättre för 140 000 göteborgare.

Som konsult har Marcus arbetat i flera år och i januari 2021 startade han på Octopi Bay. På företaget är alla engagerade internt på ett eller annat sätt och tanken är att Marcus framöver även ska hjälpa till med kundrelationer.

– Hela konceptet med Octopi Bay tilltalar mig. Först och främst finns det en härlig gemenskap. Alla är så genuint intressade och engagerade i att företaget ska bli så bra som möjligt. Vi har många bra förmåner och roliga personalaktiviteter. Dessutom har vi ett fantastiskt kontor, en snygg logga… Ja, hela paketet känns lockande!

Vad är det allra bästa med att vara konsult på Octopi Bay?

– Det skulle jag säga är att det är ett så himla härligt gäng. Jag har aldrig känt den här gemenskapen tidigare, någonsin. Trots att jag kommer in på företaget mitt under en pandemi och det har varit tufft att inte träffas ”på riktigt” så upplever jag en fantastisk gemenskap.